top of page
groep website_.jpg

Gebalanceerde Trainingen

Wij kiezen voor gebalanceerde trainingen met focus op positieve beloningen. Zo blijft onze hond gemotiveerd en blijft trainen leuk. Er wordt gewerkt met zowel voeding- als met bal-beloningen, afhankelijk van de hond en de voorkeur. 

Er wordt steeds gestart met enkele individuele trainingen, zodat de relatie tussen hond en baasje verbetert. Op deze manier kunnen we ook eenvoudiger de geleider en hond bijsturen.

Wanneer hond en geleider er klaar voor zijn, kunnen ze meedoen bij de groepstrainingen, waarbij er natuurlijk veel meer afleiding is.

Groepstraining

Focus onder afleiding

Bij de groepstrainingen gaan wij met zoveel mogelijk honden en begeleiders samen op het veld en werken we verder aan de gehoorzaamheid. De reden van deze training is dat de honden een grotere afleiding hebben door de aanwezigheid van de andere honden en de begeleider (vb. het geblaf, de commando's van de begeleiders, de speeltjes en beloningen).

 

Dit maakt het allemaal een beetje interessanter om je hond gefocust te houden op jezelf en niet afgeleid te worden door wat er rond je hond gebeurt . Uiteraard wordt dit in samenspraak gedaan met de trainer die de groep begeleidt en alles goed laat verlopen. De voldoening is des te groter als je lekker samen met de andere honden op het plein kan oefenen en spelen.

Agility

Loods je hond snel en accuraat doorheen een tricky parcour

Bij agility is het doel om je hond zo snel mogelijk, zo accuraat mogelijk doorheen een bepaald parcour te loodsen. Dat parcour bestaat natuurlijk uit verschillende obstakels zoals sprongen, tunnels, bruggen en dergelijke... 

Wij geven een introductie in agility. Alle basis elementen komen aan bod, en ook hier is het voornamelijk het baasje trainen, zodat hij/zij de hond goed leidt doorheen het hele gebeuren. Het is vaak op en top plezier tussen baasje en hond wanneer er onverwachte zaken gebeuren!

Let op!

Tijdens de zomermaanden kan het weleens te warm zijn voor de agility. 

Daarom worden er geen agility lessen gegeven wanneer de temperatuur boven de 25°C komt. 

Speuren

Mentale workout voor je hond!

Opgelet! Momenteel bieden wij geen speurwerk aan! 

We hopen dit spoedig terug in het aanbod te hebben.

In dit onderdeel mag jouw Duitse Herder gaan bewijzen dat zijn neus zijn best ontwikkeld zintuig is. Jouw DH gaat in dit onderdeel een vooraf afgestapt parcours, in een weide of op een akker, op basis van de geur volgen en moet hij een aantal voorwerpjes (10 cm lang en 2 à 3 cm breed) vinden en verwijzen.


De moeilijkheidsgraad stijgt met de verschillende examens. Zo zal bij het eerste examen het parcours beperkt zijn tot een 300 passen, door jezelf gelegd, en moet je DH 2 voorwerpen terug vinden.

Bij de volgende examens zal het spoor (400 tot 600 passen) gelegd worden door een officiële spoorlegger (vreemd spoor). Zijn er meer hoeken voorzien, zal het spoor langer liggen en moet jouw DH 3 voorwerpen terugvinden.

Dit vraagt een grote zelfstandigheid van de hond, een sterk vertrouwen van de baas in zijn teamgenoot en … heel veel uren trainen.

download (1).jfif

Pakwerk

Ultieme controle

Bij Kringgroep01 Antwerpen vzw omarmen we de uitdagingen en de opwinding van het IGP-programma, waarbij pakwerk een cruciaal en opwindend onderdeel vormt.

IGP, voorheen bekend als IPO, is een veelomvattend trainingsprogramma dat drie disciplines omvat: speuren, gehoorzaamheid en pakwerk. Het pakwerk speelt een speciale rol en biedt niet alleen een uitlaatklep voor de natuurlijke instincten van onze viervoeters, maar versterkt ook de band tussen hond en geleider.


Pakwerk bij Kringgroep01 Antwerpen vzw is meer dan alleen fysieke kracht; het is een samenwerking tussen de hond en de geleider, gebaseerd op vertrouwen en gehoorzaamheid. Onze instructeurs begeleiden deelnemers door de stappen van het IGP-pakwerk, waarbij de hond leert om te reageren op verschillende situaties en commando's tijdens het omgaan met specifieke oefeningen.

 

Of het nu gaat om het vasthouden van de mouw, het volgen van aanwijzingen of het demonstreren van controle in stressvolle situaties, het pakwerk in ons IGP-programma is ontworpen om de natuurlijke vaardigheden van honden te benutten en hun capaciteiten te ontwikkelen. De passie en vastberadenheid van zowel honden als geleiders worden getest en versterkt in dit opwindende onderdeel van onze trainingsaanpak.

 

Beleef de kracht van pakwerk en ontdek hoe het de relatie tussen jou en je hond naar nieuwe hoogten kan tillen. Bij Kringgroep01 Antwerpen vzw zijn we trots op ons IGP-programma en nodigen we je uit om deel te nemen aan de opwinding van het pakwerk, waar teamwork en vaardigheid samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.

ca trofee pakwerk kevin van gils 1.jpg
bottom of page