top of page

Proficiat!

Alvast een hele dikke proficiat aan alle deelnemers van de wedstrijd! 

In totaal 25 honden met hun geleider, verdeelt over de drie verschillende BOP niveau's. 

We hebben uitstekende zaken gezien, we hebben gezien dat sommige hondjes vandaag liever hun eigen ding deden, maar we hebben vooral veel lachende gezichten gezien. 

Nogmaals een dikke merci aan Kringgroep 24 voor de organisatie! 

Bedankt Vikky voor de prachtige foto's!

Danny & Ubbe Rocarzja - BOP1

First up van onze kringgroep: Danny Theyssens met Ubbe Rocarzja. Het is altijd extra spannend om als eerste van je club te moeten gaan, dat was hier niet anders. Het intrainen voor de wedstrijd ging alvast goed, dus de verwachtingen waren hoog. 

Maar, nog geen enkele passen in de eerste volgoefeningen, is er ineens een hele hoop lawaai te horen. Een klein sportvliegtuig of een quad dat voorbij komt? We weten het nog steeds niet 100%. Wat we wel weten is dat Ubbe helemaal afgeleid is , niet nooit echt volledig herstelde. Het publiek was ineens interessanter, en het volgen was weg. 

Bij de zit-oefening besloot Ubbe ineens te gaan liggen, dus daar ook wat punten verloren. 

Zonde! Zo zie je maar: 'goed begonnen, half gewonnen', maar het omgekeerde is ook duidelijk waar.

Wedstrijd voorbij, maar we weten alvast de nieuwe werkpunten. 

Het is één van de weinige momenten dat het aanvaardbaar is om te horen: "Volgende training, pak ik de kettingzaag mee!"

Eindresultaat: 12de plaats BOP1 met 72 punten.

Frederic & Medo - BOP1

Second up: onze voorzitter Frederic met Medo. Het intrainen was - kort gezegd - een kleine ramp. Maar, dan kon het enkel nog maar verbeteren!

En wat een verbetering op het plein! 

Het volgen was uitstekend, juist af en toe een beetje uitbreken op de hoeken. Tijdens de posities een klein beetje hulp geboden om op safe te spelen, een uitstekende beslissing. Medo bleef mooi op zijn posities en bleef aandacht houden naar Frederic. 

Eindresultaat: 4de plaats BOP1 met 93 punten.

Zoë & Ulani - BOP2

Een dubbele primeur: Zoë speelt (als jeugdlid) haar allereerste wedstrijd! 

En niet ineens zomaar eentje: ze speelt met Ulani Van Haus Heldmann, Stef zijn hondje. En daarbovenop, speelt ze ineens BOP2! 

De spanning was voor iedereen te snijden: zoveel zaken die voor de eerste keer gebeurden. 

Maar wat een run! Ulani was vanaf de eerste stap die Zoë zetten voor de volle aandacht mee! De hoeken zijn uitstekend, keerwending en tempowisselingen mogen iets strakker. Bij de posities neemt Zoë het zekere voor het onzekere en blijft ze even staan totdat Ulani volledig in de positie is. Ook een uitstekende keuze. Spring en apporteren gaan ook heel goed, alleen kan Zoë het niet laten om enthousiast mee te doen met haar armen - daar heeft ze een klein puntje verloren. Uitstekende wedstrijd van Zoë en Ulani waarbij ze de eerste plaats wegkapen!

Eindresultaat: 1ste plaats BOP2 met 90 punten.

bottom of page